TEKNOLOJİNİN OLUMLU YÖNLERİ
İnternet sayesinde dünyanın bir ucundan diğer ucuna anında anlık bilgi ulaşımı yapabilmesi.
Teknoloji sayesinden insanlar daha kolay yaşam imkanlarına sahip olurlar ve yapacakları işleri daha çabuk ve çok daha rahat bir şekilde yapabilirler. (evlerde kullanılan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi teknolojik ürünler işleri kolayca yapmayı sağlarlar. Evlerde bulunan teknolojik aletler yardımıyla hem bilgileri hemde yiyecekleri saklarsınız hemde yapacağınız işleri daha hızlı,kolay ve basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bu işleri yaparken daha az enerji harcarsınız.
Teknoloji tıp alanındada çok yararlıdır. İnsanların hayatına olumlu etkiler sağlamaktadır. İnsanların hastalıkların daha çabuk bulunabilmesi için tıptaki teknolojik ürünlerden yararlanılmaktadır.
Teknolojinin bir diğer faydası insanların düşüncelerini, duygularını daha fazla insana anlatmasının daha kolay bir hale gelmesidir. Matbaa sayesinde birçok kitap basılmış ve insanlar bu kitaplar sayesinde kültürleri gelişmiştir. Hayatımızda internet, gazete, televizyon, radyo ve diğer iletişim aletleri ile daha fazla insana ulaşabilmiştir.
Teknoloji ulaşım alanındada çok faydalıdır. Eskiden yollar da atlarla veya yüreyerek aylarca belkide yıllarca gidilmekteydi. Teknoloji sayesinde bu kolaylaştı ve çok uzak biryere bile çok kısa zamanlarda ulaşılabilmektedir.
TEKNOLOJİNİN OLUMSUZ YÖNLERİ
Her yıl trafiğe çok fazla araç çıkmaktadır. Bu araçların yaydıkları egsoz dumanları ozon tabakasının incelmesine neden oluyor buda küresel ısınmaya sebep olmaktadır.
Ormanlardaki ağaçlar ; kağıt üretmek için, toprak genişletmek amacıyla denetimsizce ve düzensiz bir şekilde kesiliyorlar. Ağaçların gündüz vaktinde fotosentez yaparak havaya oksijen vermesi kısıtlanıyor.
Fabrika bacasından çıkan zehirli gazlar atmosferi çok fazla kirletmekte ve bu gazlar oksijen oranını azaltmaktadır. Havanın kirli olması sonucunda asit yağmuru olarak bu hava toprağa iniyor ve toprağıda olumsuz yönde etkileyebiliyor.
Fabrikalardan atılan arsenik, siyanur ve fenol gibi toksitlerin sulara karışması bu sularda içildiğinde kanser riskini arttırmaktadır.
Tankerler veya borularla taşınan petrolün suya karışması kanseri artırıyor.
İnorganit tuzlar, ziraat ilaçları ve yapay organik kimyasalların suya karışması sağlık problemlerine yol açmaktadır.
Radyoaktivitenin etkisi yani: Nükleer enerji santralleri, çeşitli nükleer denemeler, tıbbi içerikli üretimler ve çeşitli endüstri tipi üretimleri, radyoaktif maddeye sahip hayvansal ürünler (et, balık, süt, vb.) ve bitkiler, bu zararlı maddeyi besin zinciri ile insanlara ve diğer canlılara taşır. Böylece bağışıklık mekanizmasını felce uğratmak ve kansere neden olmak gibi sorunlara yol açmaktadır. Önemli Not: Atmosferdeki ve topraktaki kirletici maddeler asırlar sonra da olsa eninde sonunda suya geçmektedirler.
Teknolojik ürünlerin hemen hemen tamamı elektrik ile çalışmaktadır. Elektrikle çalışan bütün aletler bir elektromanyetik alan oluşturmaktadır. İnsanların beynininde kendisine ait bir elektromanyetik alanı bulunmaktadır. Bu yüzden gündelik hayatta kullanılan herhangi bir elektrikli alet insanları kötü yönde etkilemektedirler.
Yorumlar
Yorum Gönder