TARÇININ FAYDALARI
*Her gün yarım çay kaşığı tarçın kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.
*Tip 2 diyabet hastalarında insülin üretimini arttırarak kan şekerini düşürmeye yardımcı olmaktadır.
*Tarçın yağı mantara karşı kullanılabilmektedir.
*Tarçın lösemi ve lenfoma hastalarında kanser hücrelerinin çoğalmasını azaltabilmektedir.
*Kanın pıhtılaşmasını önleyici etkisi vardır.
*Uzun süre tüketilmeyecek yemeklere biraz tarçın serpmek ürünlerin raf ömrünü uzatabilmektedir.
*Tarçın kokusu hafızayı güçlendirmektedir.
*Pastörize edilmemiş içeceklerde bulunan E.Koli bakterisine karşı kullanılabilir.
*Strese bağlı olarak baş ağrısı ve migrene karşı iyi gelir.
*Kan şekerini dengeleyerek kilo vermeye yardımcı olabilmektedir.
*Tarçın yağı kokuya neden olan bakterileri öldürmektedirler.
*Serbest radikallerle savaşarak kanserli hücre oluşumunu yavaşlatabilmektedirler.
*Tarçın çayı veya tarçın yağıyla masaj yapmak artrit ve osteoporoza bağlı ağrıları hafifletebilmektedirler.
*Tarçın yağı taşıyıcı yağlarla (badem yağı, zeytinyağı, badem yağı…) karıştırılarak masaj yapıldığında kas ağrılarına alabilmektedirler.
*Tarçın çayı “huzursuz bağırsak sendromu” olarak adlandırılan sindirim sistemi rahatsızlığına iyi gelebilmektedirler.
*Taçrın çayı antibakteriyel özelliği ile ağız hijeni sağlayarak diş çürüklerini geciktirir ve dişeti sorunlarına karşı koruma sağlamaktadır.
*Tarçın yağı etkili bir sinek savardır. Mutfakta karıncalara karşı kullanılabilir. Tarçın yağı boğaz ağrısına ve kuru öksürüğe iyi gelebilmektedir.
*Kan dolaşımını arttırır.
*Yüksek manganez içeriğiyle adet öncesi sendorumuna ve adet kramplarına iyi gelir.
TARÇININ ZARARLARI
*Yüksek kan şekeri için düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız, tarçın ilacın etkisini arttırarak kan şekerinin normal değerlerin altına düşmesine yol açabilmektedirler.
*Özellikle Çin tarçını içinde bulunan bileşenlerin bazı kişilerde karaciğeri zorladığı yönünde araştırma sonuçları bulunmaktadır.
*Kan şekeri seviyesini etkilediği için ameliyat sırasında ve sonrasında şekerin dengelenmesini zorlaştırabilmektedir.
*Tarçın yağını taşıyıcı yağlarla inceltmeden direkt olarak cilt üzerinde kullanmak kaşıntıya ve kızarıklığa neden olabilmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder