makarnanın yararları ve zararları |
MAKARNANIN FAYDALARI
*A, B1 ve B2 vitaminlerini içermektedir.
*Oldukça doyurucudur ve uzun süre tok tutabilmektedir. Bu sebepten dolayı özellikle ramazan aylarında makarna yemek önerilir.
*Şeker hastalığına yakalanma riskini azaltıcı bir etkisi vardır.
*Kolesterolü düzenleyici bir etkisi vardır.
*Sindirimi kolay olur, vücutta kolay sindirilir. Böylece kilo vermek isteyenler hem doyarken hemde daha hızlı sindirip kilo verebilirler.
*Kemikleri güçlendirir, kemik gelişimini olumlu yönde etkiler.
*Karbonhidrat oldukları için Enerji verici özelliği vardır.
*Kalp ve damar rahatsızlıklarını korumaya yardım eder.
*Çok az miktarda yağ içerir.
Makarna kilo vermek isteyenler için ideal bir besindir hem enerji verir hemde çabuk sindirilmesi sayesinde fakat özellikle kilo vermek isteyenler makarnalarını hazırlarken yağlı ve bol kalorili soslarla hazırlamayın.
MAKARNANIN ZARARLARI
*Makarnanın aslında zararları yoktur doğru pişirildiğinde ve doğru şekilde tüketildiğinde bir zararı yoktur. Zararı hazırladığınız soslarda ve yağ dan kaynaklanan sorunlar çıkabilir. Hangi sosun daha faydalı olduğunu web sitemizden aratarak bulabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder