Vücut sıvısının pH değerini dengeler.
C vitamini kaynağıdır.
Karaciğeri temizler.
Bağırsakları temizler.
Böbrek ve safra taşlarının çözülmesine yardımcı olur.
Serbest radikallere karşı koruma sağlar.
Beyin sağlığını korur.
Anti bakteriyeldir.
Antioksidandır.
Yüksek tansiyona iyi gelir.
Kansere karşı koruyan bileşenler içermektedir.
Göz sağlığını korumaya yardımcı olur.
Kalsiyum, demir, fosfor ve diğer mineraller bakımından oldukça zengindir.
Bakteri birikimini önleyerek ağız sağlığını korur ve ağız kokusunu engeller.
Gribe karşı vücudu dirençlendirir.
Cilt üzerinde kullanıldığında enfeksiyonu önler.
Cilde parlaklık verir.
Kaşıntıya iyi gelir.
Kepeği azaltmak için kullanılabilir.
Sindirime yardımcı olur.
Günlük kabuğu soyulmuş bir adet limon yemek, günlük C vitamini ihtiyacının yarısını karşılamaktadır. Tabii ki bütün bir limonu olduğu gibi yemek bazılarımız için ekşi tadı nedeniyle bunu yapamazlar; ancak limonu su ile karıştırarak, çayınıza ekleyerek, salatalarınızda kullanarak bu şekilde günlük c vitamini ihtiyacınızı limondan karşılaya bilirsiniz.
LİMONUN ZARARLARI
Fazla yenirse diş etlerinde kanamaya sebep olabilir.
Tansiyonu düşürür.
Limonun çok sık yenmesi (asit içerdiğinden) midede ülser, gastrit gibi hastalıkların çıkmasına sebep olabilir.
Fazla ekşi yemek çabuk yaşlandırır.
Gözün görme gücünü azaltır.
Sinir sistemine zarar verir.
Sabahları aç karınla içilen limonlu su kabızlık etkisi yapabilir.
Limonun faydaları zararları video
Yorumlar
Yorum Gönder