KARPUZ'UN FAYDALARI
Aşırı sıcaklarda besleyici ve elektrolit bakımından zengin bir su kaynağı olarak tüketebilirsiniz.
Karpuza kırmızı rengini veren likopen kanser riskini azaltmaktadır.
Göz sağlığını koruma açısında faydaları vardır.
Karpuz da bulunan likopen aynı zamanda kalp ve damar sağlığının korunması için önemli bileşenler arasında yer alıyor.
C vitamini bakımından zengin olan karpuzun bir diğer faydası ise bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artırır.
C vitamini aynı zamanda cildi güneşin zararlı etkilerine karşı koruyor ve saçların kurumasını önlemektedir.
KARPUZ'UN ZARARLARI
Karpuz ve domates gibi likopen bakımından zengin gıdaların aşırı tüketimi mide bulantısına, kusma, ishal, hazımsızlık ve şişkinlik gibi bazı sindirim sistemi rahatsızlıklarına neden olabilir.
Karpuz yüksek oranda potasyum içerdiğinden dolayı fazla potasyumun vücuttan atılmasında böbreklere aşırı yük binebilir. Özellikle böbrek rahatsızlığı bulunanlar karpuzu kontrollü bir şekilde tüketmelidirler.
Yorumlar
Yorum Gönder